Beelden van vechtende supporters en stewards bij Vitesse-PSV: ‘Flinke klappen uitgedeeld'

EINDHOVEN - De vechtpartij tussen supporters, stewards en burgeragenten tijdens de wedstrijd Vitesse - PSV houdt de gemoederen nog altijd bezig. Tien PSV-supporters werden zaterdagavond opgepakt nadat zij bij de uitwedstrijd door het lint gingen. PSV-fan Mees van de Moosdijk filmde de vechtpartij in het GelreDome.
Volgens de politie zaten enkele PSV-supporters niet in de voor uitsupporters bestemde vakken. De fans hadden in de plaats daarvan kaartjes voor de Oosttribune, het vak waar alleen maar Vitesse-supporters zitten. Dat viel op toen ze begonnen te juichen toen PSV een doelpunt maakte.


'Flinke klappen uitgedeeld'
Toen de stewards de supporters op hun gedrag aanspraken, mondde dat uit in een vechtpartij. Omdat de situatie dreigde uit de hand te lopen, werd ook de ME opgeroepen. Van de Moosdijk zag alles vanuit het uitvak gebeuren. “Er werden flinke klappen uitgedeeld. Het waren vooral de burgeragenten en de stewards die te ver gingen”, blikt de PSV-fan terug.

Op de tribune heerste volgens Van de Moosdijk een dreigende sfeer. Supporters en stewards liepen volgens de supporter voortdurend naar elkaar te schreeuwen. “Eén van de supporters gaf zich over, maar er bleef op hem geslagen worden. Gelukkig werd de boel uiteindelijk gesust."

Winst voor PSV
De mannen die zijn opgepakt, komen bijna allemaal uit Eindhoven. Ze zijn tussen de zeventien en veertig jaar oud. PSV won de wedstrijd tegen de Arnhemmers met 0-1.

De beelden zijn gemaakt door Mees van de Moosdijk.