Overvaller slaat Tilburgse (69) tot bloedens toe met pistool: 'Ik zie het nog steeds voor me'

EINDHOVEN - Een onbekende man heeft op vrijdagavond 9 januari een ouder echtpaar aan de Zellerstraat in Tilburg bruut overvallen. De dader sloeg de 69-jarige vrouw met de kolf van zijn geweer. Het bloed liep in een straal langs haar hoofd, maar daar trok de overvaller zich niets van aan. De bewoner vertelde maandag zijn verhaal in Bureau Brabant.
De 71-jarige bewoner van het het huis hoorde de deurbel en ging kijken. In eerste instantie zag hij niemand. Toen hij weer naar binnen wilde gaan kreeg hij een klap op zijn hoofd en viel hij op de grond.

Zijn vrouw kwam kijken. De dader zei dat ze moest gaan liggen. Toen dat niet snel genoeg ging sloeg hij haar met de kolf van een pistool tegen haar gezicht, "maar daar trok hij zich niets van aan", vertelt het slachtoffer emotioneel: "Ik zie het nog steeds voor me."

Politie zoekt dader
De dader is een half uur binnen geweest. Hij ging op zoek naar geld en sieraden. De bewoner moest ook zijn trouwring afgeven. De overvaller maakte ook een muntenverzameling buit.

Het gaat om een getinte man. De politie spreekt over een Indonesisch of Singalees uiterlijk. Hij is zo’n 1,70 meter lang, 25 tot 30 jaar oud en had een snorretje. Hij droeg tijdens de overval een zwart jack, een nette spijkerbroek en zwarte handschoenen. Hij had een net en verzorgd uiterlijk en donkere sportschoenen met witte strepen.

Meer huizen aangebeld
Op de avond van de overval heeft de dader bij meer huizen aangebeld. De politie is hard op zoek naar getuigen. Meer details staan op de website van Bureau Brabant.


Bureau Brabant besteedde maandag ook aandacht aan een woningoverval in Vught, waarbij een jonge vader zijn baby liet vallen.