Jan Taminiau uit Goirle beste Nederlandse ontwerper volgens Marie Claire

20 januari 2015 om 07:23 • Aangepast 21 november 2020 om 20:29
nl
Ontwerper Jan Taminiau uit Goirle is maandagavond in Amsterdam gekozen tot 'Best Dutch Designer'. Dat gebeurde tijdens de negende editie van de Marie Claire Prix de la Mode, een gala voor Nederlanders die actief zijn in de modewereld.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gala had dit jaar een extra feestelijk tintje, want het was namelijk het 25-jarig jubileum van organisator Marie Claire Nederland. Die hield het festijn in het Amsterdamse Rijksmuseum, waar bekende Nederlanders een ode brachten aan de mode.
De organisatie van de Marie Claire Prix de la Mode benoemde Jan Taminiau tot beste Nederlandse ontwerper. Daarnaast ging Iris van Herpen, die eerder de Dutch Design Awards won, ervandoor met de prijs voor beste Nederlandse conceptontwerper. Ten slotte kreeg Claes Iversen de award voor beste Nederlandse modecreatieveling.

Wachten op privacy instellingen...

'Naam en faam'Volgens hoofdredacteur Claudia Straatmans van de Marie Claire zijn Taminiau, Van Herpen en Iversen 'gezichtsbepalende Nederlandse ontwerpers'. "Hun naam en faam is tot ver in de wereld bekend. Niet alleen voetbalnamen komen nu moeiteloos uit buitenlandse kelen, onze Franse zusters weten het trio Jan Taminiau, Iris van Herpen en Claes Iversen zo op te lepelen."
Jan Taminiau uit Goirle heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Voor de troonswisseling verzorgde de Goirlese ontwerper de kleding van koningin Máxima. Zangeres Lady Gaga is ook al eens door hem gekleed. Mede door deze hoogtepunten kreeg Taminiau vorig jaar al de Grand Seigneur, de hoogste modeonderscheiding in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.