Video

Zoveelste klap voor zorgsector in Brabant: organisatie TanteLouise-Vivensis schrapt 160 banen

21 januari 2015 om 06:55
nl
Opnieuw slecht nieuws voor de zorgsector in Brabant. Zorgorganisatie TanteLouise-Vivensis, die actief is in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, schrapt dit jaar 160 voltijdsbanen.
Geschreven door

De forse ontslagronde raakt ruim 260 werknemers, weet BN DeStem. Van de 260 hebben er tachtig een vast contract. De gedupeerden moeten per 1 november op zoek naar een nieuwe baan.
'Geen houden meer aan'Volgens bestuursvoorzitter Jef Pelgrims is de oorzaak van de ontslagen de bezuinigingen in de zorgsector. Drastisch ingrijpen is ‘onvermijdelijk’, meldt hij aan de krant. "Mensen moeten van Den Haag thuis blijven zolang het kan en komen alleen nog in aanmerking voor complexe zorg. De gevolgen zijn immens."
Pilgrims, die in de top vijf van best verdienende bestuurders van Brabantse zorgorganisaties staat, voelt zich gedwongen tot deze keuze. “Er is geen houden meer aan. Vijf miljoen euro, ga er maar aanstaan.”[YouTube:body:http://youtu.be/3aEOx9xY_Tg]
Zoveelste klapHet is de zoveelste klap voor de zorgsector in Brabant. In december werd Thebe Huishoudelijke Zorg failliet verklaard, waardoor bijna 2000 mensen op straat kwamen te staan. Een maand later ging Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent B.V. uit Uden failliet. De banen van zo'n 1800 medewerkers lijken op de tocht te staan.
In december won TanteLouise-Vivensis de 'Meer dan handen vrijwilligersprijs' voor lokale projecten. De jury in Rotterdam was van mening dat de stichting ervoor zorgt dat dementerenden hun vrijheid niet verliezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.