FC Oss-spits Kevin van Veen werkt met drie goals tegen Almere City aan zijn marktwaarde

OSS - Met voor het eerst de voormalige clubnaam TOP Oss terug op het wedstrijdshirt, heeft FC Oss de eerste thuisduel van 2015 afgesloten met een overwinning. Dankzij drie doelpunten van Kevin van Veen werd Almere City met 4-1 verslagen. De grote vraag is of dit zijn laatste treffers in Osse dienst waren. De Engelse clubs Millwall en Sheffield Wednesday zijn vrij concreet, bekende de spits na afloop van het duel.
Na het knappe gelijkspel een week geleden had FC Oss het in eerste instantie bijzonder lastig tegen het dit seizoen prima presenterende Almere City FC. De bezoekers waren in de eerste helft voetballend oppermachtig en wisten enkele eigenlijk niet te missen kansen toch om zeep te helpen. Dat Almere desondanks op voorsprong kwam, was vooral te danken aan een reflex van Ossenaar Kevin van Veen, die de bal in zijn eigen strafschopgebied met de hand raakte.

Doeltreffend schot
Voormalig FC Oss-jeugdspeler Vincent Janssen benutte namens de ploeg uit Almere de penalty (0-1). Ook FC Oss mocht in de eerste helft vanaf elf meter aanleggen - eveneens na een handsbal - maar clubtopscorer Kevin van Veen verzuimde zijn team op gelijke hoogte te schieten. Maar deze misser maakte Van Veen al snel meer dan goed met een prima actie buitenom, die eindigde met een doeltreffend schot in de verre hoek (1-1).

Dat Kevin van Veen een fenomeen is, bewees de spits in de tweede helft opnieuw. Niet alleen kan de aanvaller zijn eigen kansen creëren én afronden, Van Veen is ook een vrije trappen specialist. Vanaf twintig meter krulde hij de bal achter de doelman van Almere (2-1).

Engelse clubs
Een twintigtal minuten voor tijd kwam de lange aanvaller goed voor zijn man op met zijn derde doelpunt van de avond de Osse zege definitief veilig te stellen. Deze goal was alweer zijn zestiende doelpunt dit seizoen, bepaald niet slecht voor een speler die de afgelopen jaren bij de amateurs voetbalde. Met opnieuw verschillende (Engelse) clubs voor hem op de tribune, is het de vraag hoe lang FC Oss nog over Van Veen kan beschikken.

"Ik heb de intentie te blijven, want ik moet nog zoveel leren", zegt Van Veen. Maar: 'Ik sta voor alles open. De eredivisie trekt me ook heel erg. En als ik naar Engeland ga en het lukt niet, dan ben ik uit de picture. Mijn familie wil liever dat ik naar de eredivisie ga, zodat ze me wekelijks kunnen volgen. En mijn vriendin wil ook niet mee naar Engeland vanwege haar baan hier. Er zijn dus plussen en minnen. Millwall en Sheffield Wednesday zijn vrij concreet. Ik weet niet of ik hen vandaag positief hebt gestemd. Als ze niet al na twintig minuten zijn weggegaan, dan heb ik het wel aardig gedaan."