Schoenenreus in Uden krijgt surseance van betaling, mogelijk duizend man op straat

UDEN - Het Udense bedrijf Schoenenreus, een van de grootste schoenenketens in Nederland, verkeert opnieuw in geldproblemen en heeft dinsdag surseance van betaling gekregen van de rechtbank in Den Bosch. Duizend mensen dreigen hun baan te verliezen als het bedrijf op de fles gaat. Uitstel van betaling is vaak een eerste stap naar een faillessement.
Het bedrijf heeft geprobeerd om externe geldschieters te vinden, maar dat is mislukt. Mr Van Dooren van Holla Advocaten in Den Bosch is benoemd als bewindvoerder.

Winkels gesloten, website offline
Veel filialen van Schoenenreus waaronder die in Uden zijn dinsdag niet open. De website van het bedrijf ging zelfs offline.

Het concern werd in 1969 opgericht en telt nu ruim 140 winkels in ons land en België. Voor het faillissement in januari 2013 waren dat er nog meer dan tweehonderd. Schoenenreus had toen een schuld van 10 miljoen euro. De Udense keten maakte dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en 1000 van de 1500 werknemers. Uit een inventarisatie bleek dat het personeel dat het langst in dienst was, moest vertrekken.

Er lopen nog steeds juridische procedures, waarbij schuldeisers en werknemers de onderste steen hierover boven proberen te krijgen.