Noodlijdend warenhuis V&D opent nieuwe winkel in Uden: ’Prestigeproject van de gemeente’

UDEN - Terwijl de winkels zo slecht lopen dat het personeel gekort wordt op het loon, gaat V&D een nieuw warenhuis openen in Uden. In een gloednieuw pand opent op 25 februari de nieuwe V&D in het centrum. Het warenhuis moet samen met kledingzaak H&M een van de grote trekkers van Uden worden.
Bouwvakkers zijn druk aan het werk, want over een maand moet alles klaar zijn. In het gigantische nieuwe pand komen ook sociale huurappartementen. Bovenop het complex komt een parkeerdek met 250 plaatsen.

Prestigeproject
Veel Udenaren die langs het nieuwe warenhuis lopen zijn kritisch. “Dit is een prestigeproject van wethouder René Peerenboom, die denkt dat Uden een stad is, maar we zijn maar een dorp”, zegt een man.

“V&D loopt niet meer, dat wordt helemaal niets met dat nieuwe gebouw”, meent een vrouw. Maar er zijn ook mensen die het een aanwinst vinden voor Uden. Een groepje jonge vrouwen met kinderwagens ziet het helemaal zitten: “Ze hebben goedkope babykleertjes.”

Enorm trots
Wethouder René Peerenboom (VVD) staat te stralen bij het nieuwe gebouw: “Ja, ik ben enorm trots dat deze partijen naar Uden willen komen." Volgens de wethouder kiezen zaken als V&D en H&M voor Uden omdat het een aantrekkelijke winkelplaats is : “Er is hier nauwelijks leegstand."

Of V&D ook in Uden minder huur gaat betalen, nu de zaken bij het warenhuis slecht gaan, weet de wethouder niet. “Daar hebben wij als gemeente niets mee te maken. Dat is een zaak van de projectontwikkelaar en V&D." Op woensdag 25 februari is de feestelijke opening van de nieuwe winkels.