'EHV Hools, EHV Rules!' Rapper Harris de Hakker brengt ode aan zijn geliefde PSV-hooligans

EINDHOVEN - Rapper Harris de Hakker uit Eindhoven loopt in de clip in zijn PSV-shirt voor een groep van supporters van de Eindhovense club uit terwijl hij zijn lyrics met de nodige handgebaren de lucht in slingert. PSV heeft de meest geregistreerde hooligans van Nederland. Dat moet gevierd worden. Dus was het tijd voor een ode.

Met stevige beat en een prachtige flow met zachte G bezingt Harris de Hakker zijn liefde voor de hardcore fans van de club uit 040. 'Hooligans zullen we altijd zijn/Tot de kist, tot de dood, krijgt niemand ons klein'. Als leider van deze roedel wolven loopt hij met de hooligans over Strijp-S en door de Berekuil naar het Philips Stadion.Harris de Hakker of Harry Schellekens zoals de rapper echt heet, is trots. Heel erg trots. Zijn clip werd in de eerste dagen al 25.000 keer bekeken. “Ik ben supertrots. Trots op de vele views die de clip op Youtube al heeft, op de mannen die meededen in de clip. Op JB Videos die de clip gemaakt heeft. Op Frits Bovers die me hierin in alles heeft gesteund. Trots op De Aftrap. Ik heb dit nummer ook gemaakt op aanraden van Hans de Kruyff, uitbater van het supporterscafé.”

Iets minder trots is hij op zijn verleden. Harry Schellekens pleegde naar eigen zeggen ooit een overval met een bijl en kreeg daarom de bijnaam De Hakker. “Dat was toen. Ik was dom en jong. Maar de bijnaam is blijven hangen. Alleen is het nu niet de domme jongen die met een bijl een overval pleegde, maar rapper De Hakker.”

'Bij PSV gaat mijn bloed koken'
De 33-jarige Schellekens rapt niet alleen over de hooligans, Harris de Hakker ís de hooligan. “Ik ben opgegroeid in Woensel-West, opgegroeid met PSV, opgegroeid met de hooligans. Elke keer als ik bij PSV of De Aftrap ben, gaat mijn bloed koken. Dan kom ik thuis. De hooligans zijn mijn broers, ik beschouw ze als familie.“

Harris de Hakker ziet het al helemaal voor zich. Met zijn supporters, zijn familie het hoogst haalbare bereiken dit seizoen. “Daarom wil ik ook duidelijk maken dat we achter de hooligans moeten staan, een shirtje moeten kopen. Op die manier worden we kampioen dit jaar. Om dan op het Stadhuisplein de supporters voor te gaan in dit nummer, dat is het ultieme doel.“
Deel dit artikel: