Video: 3FM-dj Domien Verschuuren vlucht live op camera tijdens ontruiming pand NOS na kaping studio

30 januari 2015 om 13:26
nl
Eén dag na de eenmansactie van 19-jarige Tarik Z. duiken er nog steeds videobeelden op van hoe NOS-medewerkers zich in veiligheid proberen te brengen. Zoals 3FM-dj Domien Verschuuren uit Tilburg, die halsoverkop de studio uit vluchtte.
Geschreven door

Rond de klok van acht sloop Tarik Z. de NOS-studio binnen. Hij had iets bij zich dat op een vuurwapen leek. Voor alle omroepmedewerkers in Hilversum hét signaal om als een speer het gebouw uit te rennen.
'Brullend evacuatiealarm'Domien Verschuuren was aan het werk toen hij een brullend evacuatiealarm hoorde en een bloedserieuze beveiliger in de studio zag. Die betekenden maar één ding: "De boodschap was duidelijk. We moesten zo snel mogelijk de studio verlaten'', laat de dj weten aan Omroep Brabant.[Tweet:body:https://twitter.com/Domien/status/560923105770885120][Tweet:body:https://twitter.com/Domien/status/560923706751713281]Op de beelden is te zien hoe Domien even hulpeloos zijn armen strekt. Voor even lijkt hij aan de grond genageld. ''We zagen op NPO1 dat er iets aan de hand was bij het journaal, maar we wisten niet wat. Via het ANP lazen we daarna dat het om een kaping ging. Maar volgens de beveiliging hoefden we in eerste instantie niet de studio uit.''
Telefoon kwijtMaar vijf minuten later moet de dj toch halsoverkop de studio verlaten.  Hij pakt zijn jas en rent na 20 seconden heen en weer springen weg. Domien laat een lege radiostudio achter, terwijl de muziek vrolijk doorspeelt. ''Ik wilde de muziekcomputer aanzetten zodat de uitzending door kon gaan. Ook was ik in alle chaos mijn telefoon aan het zoeken. Toen we buiten stonden, bleek dat ik die aan mijn collega had gegeven.''
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=IoK3CG62y00]
Op het moment dat de Tilburger buiten staat, komt iedereen tot rust. ''Dan sta je met veel collega's buiten en op dat moment kregen we ook te horen dat de verdachte gearresteerd was. Dan worden de eerste grapjes direct gemaakt.''
Indringer handelde alleen Gelukkig liep het allemaal met een sisser af. De 19-jarige Tarik Z. die donderdagavond zendtijd eiste bij de NOS en een beveiliger gijzelde, heeft vrijdag een bekentenis afgelegd. Hij zei dat hij in zijn eentje heeft gehandeld en niet namens een terreurgroep of andere organisatie.
Ook was volgens hem geen sprake van een op handen zijnde cyberaanval of explosieven die ergens verstopt zouden zijn. In een brief had hij daar donderdag wel mee gedreigd. Bij zijn actie gebruikte hij een nepwapen, dat niet van echt was te onderscheiden.
'Niet nadenken'De Bredase Herman van der Zandt, die het Achtuurjournaal zou presenteren, had geen tijd om na te denken over het nepwapen. "Dan moet je niet nadenken, maar zorgen dat je weg komt", vertelde hij tegen Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.