Onveilig gevoel? In Eindhoven kun je voortaan kogelwerende kleding kopen

EINDHOVEN - Natuurlijk is Brabant relatief veilig. Maar wie zijn lichaam toch wil beschermen tegen kogels en messteken, kan vanaf komende maandag in Eindhoven terecht. Dan opent er een winkel voor kogelwerende kleding.
Het gaat om een vestiging van de Panamera Group, dat met name op het Amerikaanse continent kogelwerende vesten verkoopt van het merk Miguel Caballero. Aan die kant van de oceaan heeft het tientallen vestigingen. Met de Eindhovense locatie wil Panamera Group ook Europa en Turkije veroveren.  

Niet per se lelijk
Opvallend aan de kogelwerende kleding is dat die ook geschikt is voor de modieuze man of vrouw. Zo verkoopt Panamera Group shirts, stropdassen en zelfs complete maatpakken. Daarmee wil het voornamelijk klanten bedienen die vaak 'met geld over straat moeten', zo zei het bedrijf eerder. Het gaat dan vooral om juweliers en medewerkers van tankstations.

De winkel zou eigenlijk in de Witte Dame komen, maar opent nu door problemen met het contract maandag in de Willemstraat. Het loopt nu al storm, aldus het Eindhovens Dagblad, dat vast een kijkje ging nemen bij de winkel. Na 'Parijs' zouden er zo'n 150 mensen om informatie hebben gevraagd over de kogelwerende kleding. Die mogelijke klanten komen vooral uit België en Frankrijk.

Criminelen? Die weert Panamera liever af
Geïnteresseerd? Het goedkoopste kledingstuk kost zo'n 2400 euro. Overigens richt Panamera zich niet op de onderwereld, zo benadrukte het eerder al. "Dat mogen we ook niet van de eigenaar van de fabriek. Bij ons kan dan ook niet contant betaald worden", zo zei het bedrijf.