'Brabant' van Guus Meeuwis weer op nummer één Top 900 - Omroep Brabant

'Brabant' van Guus Meeuwis weer op nummer één Top 900

14 augustus 2014 om 13:15 • Aangepast 24 april 2020 om 16:14
nl
'Brabant' van Guus Meeuwis staat opnieuw op nummer één van de Top 900 van Omroep Brabant. Het onofficiële Brabantse volkslied prijkt voor de negende keer op de bovenste plaats van de ranglijst, zo maakte presentatrice Eefke Boelhouwers donderdagochtend bekend.
Geschreven door

Luisteraars van Omroep Brabant hebben de top drie van de Top 900 volledig Brabants gemaakt. Naast 'Brabant' van Guus Meeuwis behoudt Gerard van Maasakkers de tweede plaats met zijn Hé Gaode Mee' en BZB stijgt met het liedje Echte Vrienden' van positie elf naar de derde plek.
Negende editieDe Top 900 van Omroep Brabant werd in 2006 voor het eerst georganiseerd. In dat jaar was het vermeend negenhonderd jaar geleden dat het Hertogdom Brabant ontstond. Luisteraars van Omroep Brabant konden ook dit jaar weer drie weken lang stemmen op hun favoriete artiesten.
Guus Meeuwis is ook dit jaar met afstand de populairste Brabantse artiest. 24 platen van hem staan in de Top 900. Elvis Presley staat erin met achttien hits, gevolgd door Frans Bauer en Queen, allebei met zestien nummers. Abba scoort met vijftien noteringen ook goed, evenals BLØF en de Rolling Stones met veertien liedjes. De Beatles staan met twaalf songs in de Top 900.
[YouTube:body:http://youtu.be/m5fNKbNyCBI]
Jaren '70 populairstHet best scorende decennium bij de luisteraars van Omroep Brabant is de jaren '70. Zo'n 26,11 procent van de platen in de lijst stamt uit die periode. De hoogste nieuwe binnenkomers zijn the Common Linnets. Zij komen met het liedje 'Calm After The Storm' op nummer 41 binnen.
Fijnaartse volkszanger Frans Bauer, nota bene Nachtcommissaris van Brabant, probeert al jaren op nummer één van de Top 900 te komen. Dit jaar was Brabantmastodont Bauer met zijn liedje Skippybal de hoogste Brabantse nieuwkomer in de Top 900 op 96.
Komende week te horenDe gehele Top 900 lijst is te bekijken op omroepbrabant.nl/top900. De Top 900 van 2014 wordt vanaf aanstaande maandag elke werkdag van negen uur 's ochtends tot zes uur 's avonds op Omroep Brabant Radio uitgezonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.