25 jaar oude Opel Manta met nog geen 100 kilometer op de teller: 'Doodzonde hiermee te rijden'

SCHIJNDEL - Hij ruikt nog nieuw. Bijzonder voor een auto van 25 jaar oud. Tussen de strakke BMW's is de 25 jarige Opel Manta een vreemde eend. Ook de vuurrode kleur zorgt dat dit exemplaar opvalt. Het oude besje is een publiekstrekker aan het worden in Schijndel.
Autoverkoper Perry Verkuylen straalt trots. "Dit is een oldtimer 2.0. De wagen heeft nog geen 100 kilometer op de teller staan."  De Manta is nog nooit op naam gesteld. "Ik heb 'm opgekocht uit een verzameling oldtimers. Stuk voor stuk mooie auto's, maar deze bleek fonkelnieuw. Dat maakt 'm bijzonder", zegt verkoper Verkyulen.

Revival door New Kids
De Opel Manta. Sinds de films van de New Kids beleefde de wagen een revival. Iedereen heeft die groene wagen op het netvlies staan met daarin de hangjongeren uit Maaskantje. Wat een toeval. 't Maaskantje ligt een steenworp van garage Verkuylen.

"Het maakt voor mij de emotie bij deze auto extra groot, naast de nostalgie', zegt Verkuylen. "Ik heb de films van de New Kids ook gezien. Als je hier de straat uit rijdt zit je in Maaskantje, dat is toch leuk."

Goede investering
Er is al belangstelling getoond vanuit binnen- en buitenland. De rode patser van weleer staat nu voor bijna 42.000 euro te koop. Dat was in 1989 nog 36.400 gulden. "Het is natuurlijk jammer als er in gereden gaat worden. Ik vermoed dat hij er warmpjes bij komt te staan in een verzameling."

Toch blijft de verleiding om even te knallen. De gedachte doet Verkuylen gniffelen. "Er is altijd concurrentie geweest tussen Maaskantje en Schijndel. Ik zie The New kids in een nieuwe film al racen. De groene tegen de rode."