Sleuteldragersborrel in Den Bosch; tientallen prinsen snuffelen vast aan carnaval 2015

DEN BOSCH - Fluwelen mantels, gepolijste scepters en steken op het hoofd met de bekende lange veren: in het provinciehuis in Den Bosch wemelde het dinsdagavond van de Prinsen Carnaval. Ruim zestig hoogheden waren uitgenodigd voor de zesde editie van de Sleuteldragersborrel.
Vlak voor het carnavalsgedruis losbarst, is dat het moment waarop prinsen uit heel Brabant jaarlijks met elkaar en de commissaris van de Koning vooruitblikken op het feest der feesten.

Bier, Brabantse borrels, worstenbrood, dweilorkesten en een tonproater, geheel in carnavalsstijl werden de prinsen ontvangen.

Prins van het Faantelaand
Veel aandacht was er voor de prins van het Faantelaand. Want Raamsdonksveer is de plek waar de commissaris van de Koning dit jaar de optocht gaat bijwonen.

Prins Slinger d'n Leste zwaait daar de scepter en doet dat vanuit een rolstoel. Of, zoals dinsdagavond werd gezegd: "In Faantelaand krijgen we dus vier dagen vorst aan de grond." De prins lacht smakelijk om de grap uit zijn eigen gezelschap: "Gelukkig wordt erover gegrapt, dat mag allemaal. Ik laat een stukje zelfspot ook nooit liggen, dus dat krijg ik nou gewoon terug als prins."

Onno
In een andere toespraak werd de vraag opgeworpen of gedeputeerde Bert Pauli mee zal zingen met carnavalsnummer 'Onno, mag ik je toyboy zijn'. Commissaris Wim van de Donk is er in elk geval nog niet zeker of hij dat zelf gaat doen: 'Ik moet eerst de tekst nog even zien voor ik besluit of ik ga zingen." Maar als de tekst bevalt? "Ik kan op z'n minst een beetje neuriën, hè?"

Tijdens de avond, die de provincie organiseerde samen met de Brabantse carnavals Federatie, werd bekendgemaakt dat Van de Donk in 2016 de optocht in Riethoven gaat bekijken.
Deel dit artikel: