Helmi Huijbregts uit Oosterhout als waarnemend burgemeester aan de slag in Achterhoek

4 februari 2015 om 08:49
nl
Helmi Huijbregts (66), Eerste Kamerlid en voormalig burgemeester van Oosterhout, is benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Bronckhorst. Ze volgt daar voorlopig Henk Aalderink op, die vanwege ziekte thuis zit.
Geschreven door

Dat meldt BN DeStem. De in Oosterhout woonachtige Huijbregts is een gepokt en gemazeld bestuurder. Zo is ze ook al eens ‘ingevallen’ in Roosendaal en in Lochem, dat vlakbij de gemeente Bronckhorst ligt.
FusiegemeenteHaar nieuwe standplaats is genoemd naar de plaats die zich profileert als ‘Bronkhorst, de kleinste stad van Nederland’. Dit stadje telt inderdaad nog geen 160 inwoners, maar de fusiegemeente met bijna dezelfde naam is een stuk groter. Het omvat een groot, voornamelijk agrarisch gebied dat ruw­weg ligt ingeklemd tussen de IJs­sel en de Achterhoek, met kernen als Vorden, Zelhem en Hengelo (Gelderland).
Huijbregt kent de streek ook omdat ze er al langer een huisje heeft. Dat wordt in dit geval ook haar uitvalsbasis voor haar werk in de gemeente Bronckhorst. De VVD-politica blijft in Oosterhout wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.