4 miljoen euro voor Asvam na niet doorgaan megastal met 17.000 varkens in Liessel

4 februari 2015 om 17:10
nl
De provincie betaalt vier miljoen euro aan veeteeltbedrijf Asvam omdat nieuwe overheidsregels jarenlang zijn plannen voor een megabedrijf voor varkens hebben gedwarsboomd. Dat meldt het ANP. In Liessel wilde de veehouder een bedrijf met 17.000 varkens vestigen.
Geschreven door

De provincie wilde de grond verkopen voor dat doel, maar kwam daar in 2013 op terug. Er was toen veel weerstand tegen het plan. Het bedrijf paste niet binnen het beleid om geen grote veestallen meer toe te staan.
Geld was al gereserveerdDe schikking wordt betaald uit 15 miljoen euro die de provincie destijds heeft gereserveerd voor de verwachte schadeclaims van boeren. De vier miljoen die de provincie nu overmaakt bestaat uit een vergoeding voor de financiële schade die de boer heeft geleden door zes jaar aan gemiste inkomsten en kosten voor vergunningaanvragen.
Het bedrijf zelf geeft aan dat het bezig is met een schikking, maar dat de regeling nog niet rond is. De baas van het bedrijf geeft aan in de afrondende fase te zijn, maar nog geen commentaar te willen leveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.