René van Eck nieuwe trainer FC Den Bosch

DEN BOSCH - René van Eck is de nieuwe trainer van FC Den Bosch. Hij volgt de dinsdag ontslagen Ruud Kaiser op. Van Eck krijgt een contract voor een half jaar en staat donderdag al voor de groep.

Van Eck speelde tussen 1986 en 1990 bij FC Den Bosch. Hij kwam verder ook uit voor SC Luzern, FC Nürnberg en Excelsior. Als trainer was Van Eck onder andere werkzaam bij Alemannia Aachen, Luzern, Carl Zeiss Jena en FC Thun. Vorig seizoen was hij jeugdtrainer bij Excelsior.

Kickboksen
Van Eck had in 2008 ook ambities in het kickboksen. Zo trainde hij met K-1 vechter Xhavit Bajrami.

Van Eck is blij met zijn terugkeer bij FC Den Bosch. "Ik kijk er naar uit om weer bij FC Den Bosch op het veld te mogen staan en om met Jan van Grinsven, Erik van der Ven en de selectie aan de slag te gaan. We hebben een kwalitatief goede spelersgroep en zullen er gezamenlijk alles aan gaan doen om het beoogde doel van deelname aan de play-offs te realiseren", aldus de coach.

Meerdere kandidaten
Er waren volgens manager voetbalzaken Fred van der Hoorn meerdere kandidaten, maar met Van Eck was er meteen een goede klik.

"We zien de samenwerking dan ook met veel vertrouwen tegemoet. René is een harde werker en een trainer met een duidelijke voetbalvisie. Als club zijn we ervan overtuigd dat hij in staat is om de passie, het plezier en de strijd weer terug te laten keren in het spel van FC Den Bosch", stelt Van der Hoorn.

De vorige trainer, Ruud Kaiser, werd afgelopen dinsdag ontslagen. FC Den Bosch was niet tevreden over de sportieve prestaties van de coach uit Oss. FC Den Bosch staat dertiende in de Jupiler League en heeft geen uitzicht op een plek in de play-offs.
Meer over dit onderwerp:
fc den bosch rene van eck ruud kaiser voetbal
Deel dit artikel: