Video

Verwarde man (22) op dak klooster in Tilburg overlijdt na sprong

8 februari 2015 om 19:15 • Aangepast 21 november 2020 om 20:08
nl
De verwarde man die zondagmiddag op het dak van een voormalig klooster in de Loudonstraat in Tilburg is geklommen, is er vanaf gesprongen. De man, een 22-jarige Pool, is overleden.
Profielfoto van
Geschreven door

Er is door een onderhandelaar van een arrestatieteam geprobeerd om hem heelhuids van het dak te krijgen. De man zat sinds ongeveer tien voor half vijf op het dak. Hij bleek niet vatbaar voor de pogingen om hem vanuit een hoogwerker tot inkeer te brengen.

Wachten op privacy instellingen...

'Het leek alsof hij abseilde'De politie was met veel agenten aanwezig en zette de straten in de omgeving af. Er stonden erg veel omstanders op straat, enkelen hoorden en zagen het gebeuren.
''Het leek wel alsof hij aan het abseilen was. En ineens zet hij met zijn benen af tegen de muur en laat hij zich vallen'', zegt een geschrokken jongen.
'Och God'Een man die alles zag gebeuren vanuit zijn woonkamer snapt niet waarom de man gesprongen is. ''Ik dacht dat ze hem wel op andere gedachten konden brengen. Op een gegeven moment zie ik hem naar beneden vallen. Hij viel eerst met zijn rug op de uitbouw en daarna op straat. Toen ik hem zag gaan, dacht ik och God.''
Waarom de man op het voormalige klooster klom en na ruim anderhalf uur naar beneden sprong, is niet duidelijk. Volgens ooggetuigen was de man mogelijk onder invloed van drugs of alcohol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.