Carnavalslied over klagende buurvrouw ‘herriecafé’ Geertruidenberg: ‘De buurvrouw meej de'r gemier'

GEERTRUIDENBERG - Het moet eens afgelopen zijn met de reeks aan klachten en boetes tegen café El Diablo in Geertruidenberg. Dat vindt stamgast Henk Mutsaers althans, die vanwege de negatieve publiciteit rondom ‘zijn’ kroeg een ‘protestcarnavalslied’ heeft geschreven.
Het ‘herriecafé’ kreeg de afgelopen maanden al een aantal boetes voor geluidsoverlast. Van de gemeente moet het uitbatende echtpaar de kroeg zo snel mogelijk geluidsdicht maken. Gebeurt dit niet, dan volgen er opnieuw boetes en mogelijk ook sluiting.

Sneer richting buurvrouw
De stamgasten van El Diablo begrijpen niet waar de kritieken vandaan komen. “Het café was immers gekeurd na enkele dure aanpassingen en goed bevonden door de buurvrouw, de enige klagende partij”, vertelt Mutsaers. De reeds gegeven boetes zijn in zijn ogen dan ook onterecht uitgedeeld.

Om de kroegbazen een hart onder de riem te steken, heeft de stamgast een nummer geschreven met als titel ’t Herriecafé’. Een carnavalesk nummer met een sneer richting de buurvrouw. “Ze hebben doar un hele kleine kier. En de buurvrouw heej da ontdekt meej de'r gemier”, luidt een gedeelte van de tekst.

'Lokale carnavalshit'
Vorige week stond er achter de bar een grote pul waar bezoekers een bijdrage in konden deponeren zodat de nieuwe ‘carnavalskraker’ kon worden opgenomen. De inzameling liep storm: al vrij snel was er genoeg geld ingezameld.

“Een ludieke actie van de vaste klanten die gaat resulteren in een lokale carnavalshit”, aldus de stamgast. Het nummer is gratis te downloaden. De kroegbazen willen in belang van het onderzoek van de gemeente geen commentaar geven. “We hebben het lied niet gehoord, maar het kan natuurlijk geen kwaad”, lichten ze in een korte reactie toe.