Proefles mountainbiken met Marianne Vos: kinderen in Den Bosch doen enthousiast mee

DEN BOSCH - Voor honderden kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, was woensdagmiddag een speciale sportdag. In het Sportion in Den Bosch konden ze onder meer meedoen aan zaalhockey, zwemmen of basketbal. Wielrenster Marianne Vos nam een grote groep mee op een clinic mountainbiken. "Het is prachtig om dat enthousiasme te zien."
Onder het motto: 'veiligheid voor alles' was er er veel aandacht voor goed zittende fietshelmen. Voor Jayde uit Wijk en Aalburg zat de helm wel goed, maar had de fiets net even iets kleiner mogen zijn. Toch deed ze vol enthousiasme mee aan de proefles. Met een beetje hulp van haar moeder nam ze de slalomroute zonder veel problemen.

Enthousiasme
"Ik ben blij dat ik mijn enthousiasme voor de sport op deze manier kan overbrengen", laat Marianne Vos weten. Ze is ambassadeur van de organiserende stichting Grote Prijs van Brabant, een internationale veldrit die jaarlijks in Den Bosch wordt gehouden. "Ik ben zelf heel jong met wielrennen begonnen en het heeft mij veel gebracht."