Video

Oproer in Woudrichem door het schrappen van het Nederlands kampioenschap Visbakken

11 februari 2015 om 19:37 • Aangepast 24 april 2020 om 23:39
nl
Het Nederlands kampioenschap Visbakken dat elk jaar wordt gehouden in Woudrichem gaat dit jaar tot woede van veel inwoners uit het vestingstadje niet door. De organisatie legt de schuld bij de gemeente, die de regelgeving voor evenementen zou hebben aangescherpt. Op internet circuleren inmiddels de eerste oproepen om het gemeentehuis te bestormen.
Geschreven door

Woedend zijn ze: inwoners van vestingstad Woudrichem. Woedend over het niet doorgaan van het NK visbakken 2015. Oud-juryvoorzitter Jan Pippeling reageert vol ongeloof. "Dat het niet door kan gaan is niet te geloven. Als ze voet bij stuk houden wordt heel Woerkum in brand gestoken."
Met pek en veren naar het gemeentehuis "Met z'n allen naar het gemeentehuis en daar de boel op stelten zetten", zegt Tonny Wilhelm. Haar man doet net als andere familieleden al jaren mee aan de visbakwedstrijd. Op het gemeentehuis van Woudrichem wordt verrast gereageerd op alle commotie, maar reageren willen ze nog niet. De gemeente wil eerst in gesprek met de organisatie, die volgens een woordvoerster totaal onverwachts de stekker uit het evenement trok.
Overijverige ambtenaar De boosheid van veel inwoners is echter gericht op de gemeente. Veel mensen menen zeker te weten dat het evenement wordt gedwarsboomd door een overijverige ambtenaar. "En wat doet de gemeente; weer een evenement naar de donder helpen." Grappig bedoeld of niet: nogal wat inwoners en voormalige deelnemers zijn zo boos dat ze zelfs het gemeentehuis willen gaan bestormen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.