FC Den Bosch en trainer Van Eck winnen ook in Helmond

13 februari 2015 om 22:58
De trainerswissel bij FC Den Bosch blijkt een slimme zet te zijn geweest. De Bossche ploeg won bij Helmond Sport (1-5) ook het derde duel onder de nieuwe coach René van Eck, die de club opeens weer laat dromen van deelname aan de play-offs. De zege kwam voor een groot deel op conto van buitenspeler Alexander Mols, die driemaal scoorde.

In de interessante beginfase van het duel was het al snel tweemaal raak. Amper begonnen zag Roel van de Sande namens Helmond Sport zijn afstandsschot via de rug van ploegmakker van Gillian Justiana buiten bereik van de Bossche doelman vliegen (1-0).
GelijkmakerHet eerste het beste schot op doel van de bezoekers leverde al snel weer de gelijkmaker op. Van buiten het strafschopgebied wist Alexander Mols keeper Van der Steen te verschalken (1-1).
Na de doelpunten was het lang wachten op meer opwinding. Maar het was het wachten meer dan waard: met een mooi hakje zette Jort van der Sande Anthony Lurling volledig vrij voor de keeper. Voor de routinier was het vervolgens een koud kunstje om Van der Steen voor de tweede maal te laten vissen (1-2).
Spanning is wegSlechts enkele minuten later zorgde gerommel achterin bij Helmond Sport dat Mols zijn tweede treffer van de avond scoorde en daarmee de wedstrijd nog voor de pauze van alle spanning ontdeed (1-3). Als Helmond Sport nog enige hoop op minimaal een puntje had, verdween die na een kwartier in de tweede helft.
Nadat Van der Sande de bal tegen de paal tikte, was het opnieuw Mols die attent reageerde en zijn derde maakte (1-4). In blessuretijd maakte invaller Darren Maatsen zelfs een vijfde doelpunt voor de Bosschenaren.
Niet geheel tevredenOndanks de overwinning legde trainer René van Eck de nadruk op de slechte openingsfase van zijn FC Den Bosch. De oefenmeester prees vervolgens wel de veerkracht die zijn ploeg toonde. “Dit is weer een teken dat dit elftal leeft en ook tegenslagen kan wegwerken”, aldus Van Eck. “Ook belangrijk is dat we na de tweede of derde treffer niet onszelf terugtrokken en afwachtten. We zijn de tegenstander ook daarna onder druk blijven zetten. Het was een topweek, met drie overwinningen. Beter kan eigenlijk niet.”
Voor Helmond Sport zijn het allesbehalve rooskleurige tijden. De ploeg lijkt met de week slechter te presteren. Voor de tweede wedstrijd op rij incasseerde doelman Van der Steen vijf tegengoals. “Tien doelpunten, het is absurd veel”, zei de keeper terecht. “We zitten in een ontzettend moeilijke fase en daar moeten we samen uit zien te komen. Op dit moment zijn er weinig handvaten voor hoe je dat moet doen. Als ploeg moeten we wel bijeen blijven, maar dat is moeilijk. Je mag best zeggen dat het hier crisis is, ja.”