Uitbundige carnavalszondag: feestgedruis gaat door in Fijnfisjenie Café en elders in Brabant

TILBURG - Voor de derde dag op rij gingen prachtige uitgedoste carnavalsvierders op pad in verschillende delen van Brabant. In Tilburg - pardon: Kruikenstad - trok zondagmiddag een bontgekleurde ‘Opstoet’ door de binnenstad.
Het feestgedruis ging zondag door op dezelfde wijze als zaterdag: met heel veel optochten en ludieke evenementen in de provincie. De optocht van Tilburg werd van kwart voor twee tot kwart voor vier LIVE uitgezonden bij Omroep Brabant via televisie, internet en radio.

Ben je benieuwd naar de andere optochten? Onze fotografen reizen zondag kriskras door de provincie om zoveel mogelijk optochten vast te leggen. Bekijk naast en onder dit verhaal foto's van diverse Brabantse optochten en evenementen.

LEES OOK: Overzicht van de carnavalsoptochten in Brabant: wanneer, waar en hoe laat?

Optochten terugkijken
Carnaval 2015 begon vrijdag traditioneel met 3 Uurkes Vurraf. Het feest ging zaterdag door met carnavalsoptochten in Eindhoven en Roosendaal. In Standdaarbuiten was zaterdagavond de lichtjesoptocht. Veel optochten zijn via de carnavalssite van Omroep Brabant terug te zien.

Weet je nog niet precies hoe en waar je carnaval wilt vieren de komende dagen? Omroep Brabant heeft enkele ludieke hoogtepunten op een rijtje gezet. Zondag komen de hele dag in ons Fijnfisjenie Café feestvierende Brabanders weer langs. Dat is later terug te kijken bij Omroep Brabant.


Twitter en carnavalskostuums
Tijdens carnaval wordt er veel getwitterd. Op Fijnfisjenie.nl kun je alle twitterberichten met foto's en video's tijdens carnaval volgen die met het gezelligste feest onder de rivieren te maken hebben. Gebruik de hashtag #fijnfisjenie om je eigen ervaringen met de rest van de provincie te delen.

Omroep Brabant zoekt foto's van Brabanders die helemaal klaar zijn voor carnaval. Via onze Facebook-pagina zijn er al talloze binnengekomen. Daaruit blijkt dat ook dit jaar de creativiteit weer erg belangrijk is. Stuur een foto van je outfit in en verkrijg eeuwige roem op onze Instagram-pagina.

Speciale themasite
Omroep Brabant is nauw betrokken bij al het carnavaleske feestgedruis. Op de speciale carnavalssite is alle nodige informatie te vinden over het wel en wee in Brabant tijdens carnaval: omroepbrabant.nl/carnaval.