Ernie Brandts over ontslag bij FC Dordrecht: 'Dit hoort bij het vak van voetbaltrainer'

EINDHOVEN - Eindhovenaar Ernie Brandts vindt dat er niet al te moeilijk moet worden gedaan over zijn ontslag bij FC Dordrecht. "Dat hoort bij het vak van voetbaltrainer", zo vertelde hij vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant.
Brandts reageerde in het programma voor de eerste keer in het openbaar op zijn vertrek bij de nummer achttien uit de eredivisie, donderdagavond. "Ik moet verder met mijn leven. Dit is iets negatiefs. Ik ben van plan dat snel om te draaien naar iets positiefs."

'Er worden nooit twintig spelers ontslagen'
"Zo werkt de voetballerij", vervolgde Brandts. "Het komt nooit voor dat twintig spelers worden ontslagen, dan gaat de trainer weg."

Veel meer wilde de Eindhovenaar niet kwijt over zijn vertrek bij Dordrecht. Brandts heeft de afspraak met de club gemaakt verder niet in het openbaar te reageren. "En daar houd ik me aan", aldus de coach.

Naast Brandts zat oud-trainer Aad de Mos aan tafel bij Paul Post in FC Onder Ons. Het voetbalpraatprogramma is tot zaterdagavond ieder uur op Omroep Brabant TV te zien.