Video

Best wil beeld De Mol redden, gemeenteraad heeft er 60.000 euro voor over

23 februari 2015 om 23:04 • Aangepast 21 november 2020 om 19:53
nl
De gemeenteraad van Best wil het omstreden kunstwerk De Mol redden en heeft daar nog maximaal 60.000 euro voor over. De raad heeft dat maandagavond besloten.
Profielfoto van
Geschreven door

Een grote meerderheid van de raad is voorstander van de redding. "Het is beeldbepalend", zegt Paul Gondrie van het CDA. "Het refereert aan de spoorbaanverdieping en hoort echt bij Best." Het symboliseert de eenwording van ons dorp", zegt Jo van den Boogaard van de Jongerenpartij Jo."Daarom is herstel heel belangrijk."
Scheuren in bronsDe bronzen mol van zeven meter hoog werd in 2009 geplaatst op het dak van de spoortunnel in Best en was destijds al omstreden. Het kunstwerk kostte 137.000 euro. Kort na de oplevering werden scheuren ontdekt in het brons.
Er is geconstateerd dat het brons te dun is gegoten en bovendien van slechte Chinese kwaliteit. Reparaties hebben tot dusver geen zin gehad. Kunstenaar Tom Claassen heeft geen geld om de reparatie uit te voeren of de schade te vergoeden. Hij moet nu wel een tegenprestatie leveren, zo besliste de raad, in de vorm van een gratis kunstwerk voor Best.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.