Booming Brabant over het kweken van insecten en creatieve ideeën op vrijdag

EINDHOVEN - Booming Brabant besteedt donderdag aandacht aan het kweken van insecten voor de productie van onder meer meststof.
Bij het Dongense bedrijf Protix wordt wekelijks ongeveer drie ton vliegenlarven gekweekt. Daaruit levert hoogwaardig eiwit voor petfood en mengvoerders op. Kees Aarts van Protix vertelt in Booming Brabant over het innovatieve productieproces.

Created on Friday
Verder is Wouter Cooijmans, de stuwende kracht achter Created on Friday, te gast in Booming Brabant. Bij Created on Friday presenteren opdrachtgevers in een video hun call for creation: een opdracht die vraagt om een frisse blik. Creatievelingen mogen hun suggesties insturen. De winnaar mag het idee uitwerken.

Made in Brabant neemt een kijkje bij BAS Trucks in Veghel dat trucks levert voor de mijnbouw. In de rubriek Innovatie staat Ventinova centraal. Dit bedrijf ontwikkelt beademingsapparatuur.

Booming Brabant laat elke week zien wat er speelt in de Brabantse economie. Een businessmagazine dat met een kritische blik kijkt naar de economie in onze provincie, maar dat ook de trots uitstraalt van al het moois wat er wordt gemaakt. Met extra veel aandacht voor innovatieve en internationale ontwikkelingen.