Hans de Jager, alias de wondercoach van Heeze, levert drie hockeyinternationals af

HEEZE - Negen hoofdklassespelers, drie internationals én allemaal afkomstig van dezelfde hockeyclub uit Heeze. Het geheim van deze vereniging, de jeugdopleiding van trainer Hans de Jager.
Marcel Balkestein, Frederique Derkx en Valerie Magis zijn de internationals die hun carrière in Heeze bij De Jager begonnen. De hockeyclub telt slechts 600 leden, waarmee het eigenlijk al heel bijzonder zou zijn geweest als er één international zou zijn afgeleverd.

Nuchter onder succes
De Jager, die de zestig inmiddels is gepasseerd, blijft nuchter ondanks al zijn succes. "Natuurlijk ben ik trots als mijn pupillen de top bereiken, maar er komt natuurlijk ook talent bij kijken. En talent is in mijn ogen iets wat je bij je geboorte meekrijgt."

Toch heeft De Jager een bijzondere lesmethode. De oefenmeester zet tijdens zijn trainingen in op techniek. "Tactiek moeten de spelers maar aanleren als ze zestien jaar of ouder zijn. Daarvoor is het belangrijk om veel met de hockeystick in de hand te trainen. Tot vervelens toe handelingen oefenen."

'Een oude boom moet je niet verplaatsen'
Balkestein heeft nog altijd contact met zijn oud-coach. "Een fijne vent. Hij is ook helemaal op zijn plaats in Heeze." Dat vindt De Jager zelf ook.

Gezien zijn succesvolle opleiding is hij meermaals benaderd om naar een grotere club te verkassen. "Ik ben hier op mijn plek. Een oude boom moet je niet verplaatsen."