De nieuwste tatoeage van Dré Hazes is Created on Friday in Eindhoven

EINDHOVEN - Een creatieve toegangspoort voor het festival Extrema Outdoor, een nieuwe soep voor een soepfabrikant of het ontwerp voor een nieuwe tatoeage voor Dré Hazes.
Zo maar een greep uit de opdrachten die worden geplaatst op de website van Created on Friday. Het bedrijf uit Eindhoven brengt de vraag en de creatieve antwoorden bij elkaar.

Videoboodschap
Bij Created on Friday draait alles om het beeld. En – what’s in a name – ook om de vrijdag. Bedrijven die een vraag hebben voor bijvoorbeeld een nieuw logo, een sieraad, een zitbank of een nieuwe campagne plaatsen hun call for creation in de vorm van een videoboodschap op de website.

“Dat gebeurt op een vrijdag. Belangstellenden om de opdracht uit te voeren mogen een videoboodschap met hun creatieve antwoord of oplossing insturen. En dat moet ook binnen een week gebeuren”, vertelt Wouter Cooijmans, een van de grondleggers van Created on Friday, in Booming Brabant. Vervolgens worden op tweede vrijdag de ideeën online gezet en kan het publiek een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp of idee.


Talenten
De opdrachten op Created on Friday zijn heel divers. Cooijmans: “Alle gelegenheid voor beginnende ZZP’ers om hun talenten te laten zien. Of het nu gaat om een tekstschrijver, grafisch ontwerper of een multimedia-specialist. Voor iedereen is er wel een geschikte uitdaging. Het is een mooie kans om een interessante opdracht binnen te halen.”  

Het voordeel voor bedrijven is dat zij in korte tijd een creatieve oplossing hebben voor hun vraag of probleem. “Bedrijven stellen daar een geldbedrag tegenover voor de winnaars. Per call for creation worden door het aantal stemmen vijf winnaars aangewezen. Zij krijgen een geldbedrag dat door de opdrachtgever beschikbaar is gesteld. Degene met de meeste stemmen mag in principe de opdracht uitvoeren. Cooijmans: “De opdrachtgever heeft wel het laatste woord en is vrij om een ander ontwerp of idee te kiezen.”

Lees alles over de Brabantse economie en Booming Brabant op omroepbrabant.nl/boomingbrabant. Booming Brabant is ook te bekijken via Uitzending Gemist. Ook op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant is het wekelijkse businessprogramma te zien.