Trainer Phillip Cocu na Europese uitschakeling: 'Zenit maatje te groot voor PSV'

26 februari 2015 om 21:22
nl
Phillip Cocu berust in de uitschakeling van PSV door Zenit Sint-Petersburg in de Europa League."We wilden aantonen dat je ook met een minder ervaren elftal op dit niveau goede prestaties kan leveren. Maar Zenit heeft vandaag het verschil aangetoond."
Geschreven door

"Ik moet erkennen dat zij over twee wedstrijden een maatje te groot waren voor ons'', zei Cocu na de kansloze nederlaag in Sint-Petersburg (3-0).
'Spaarzame kansen niet gegrepen'PSV koesterde na de nipte nederlaag vorige week in Eindhoven (0-1) nog hoop op een vervolg in de Europa League. Op bezoek in Sint-Petersburg werd de fiere koploper van de eredivisie echter overklast door Zenit. "Zij waren sterker in de duels, slimmer en sloegen op de juiste momenten toe", constateerde Cocu.
"Wij wilden hier heel graag voor een stunt zorgen, maar hebben onze spaarzame kansen niet gegrepen. Hier moeten we wel lering uit trekken, want volgend seizoen willen we in de Champions League spelen en dan kunnen we ook zulke tegenstanders treffen. We zijn in ieder geval een ervaring rijker."
'We kunnen veel van Zenit leren'Luuk de Jong miste donderdagavond een penalty en was erg teleurgesteld. "Zo'n eerste helft loopt heel anders als je zelf niet op 1-0 komt. Het werd toch een voorsprong voor Zenit. Bij vlagen speelden ze zelf goed, maar we kregen geen goede kansen. Ze geven je een goed gevoel, dat je goed in de wedstrijd zit. Maar zelf zijn ze messcherp als ze een kans krijgen."
Volgens De Jong heeft Zenit zoveel kwaliteit in huis dat ze een klein foutje meteen afstraffen. "Daar kunnen wij nog veel van leren. Na rust werd het snel 2-0. Dan krijg je zelf een penalty die je hoopt te maken. Maar dat werd hem niet vandaag. Dit is een zure avond. Ik baal er erg van. Je wilt je team helpen op zulke momenten. Na de 3-0 was het helemaal voorbij. Toen was het spel dood."
Wijnaldum baalt van Europees seizoen PSVGeorginio Wijnaldum houdt een teleurstellend gevoel over aan het Europese seizoen van PSV. De ploeg uit Eindhoven overleefde weliswaar voor het eerst sinds 2011 de groepsfase, maar moest in de eerste knock-outronde van de Europa League diep buigen voor Zenit Sint-Petersburg. "Ik wilde dit seizoen van grote clubs winnen. Maar de enige club van naam waarvan we hebben gewonnen, is Panathinaikos'', zei de zichtbaar balende Wijnaldum donderdag bij FOX Sports. "Zowel tegen Dinamo Moskou als Zenit lukte dat niet. Persoonlijk vind ik dat heel teleurstellend."
Na de nipte nederlaag vorige week in Eindhoven koesterde PSV donderdag in Sint-Petersburg nog hoop op een stunt. "Maar we durfden niet echt te voetballen, daarom hebben we eigenlijk weinig kans gemaakt", bekende de PSV-aanvoerder. "Er was vandaag maar één ploeg die recht had om door te gaan en dat was Zenit. Hoe wij de doelpunten weggaven, dat heeft niets met ervaring te maken. Dat was gewoon slecht."  
'Je moet dit snel vergeten'Jeffrey Bruma was er helemaal klaar mee naar de wedstrijd. "Je moet het accepteren en snel vergeten. Ze waren veel beter. Ze wisten ons goed in de val te lokken, dat is ook hun kwaliteit. In de tweede helft maakten ze ook twee goede goals. We hadden graag een beter resultaat gehad. Nu is het 3-0 geworden maar het had ook anders kunnen uitpakken."
Bruma heeft zijn pijlen nu op zondag gericht. Dan neemt PSV het op tegen Ajax in de competitie. "Het is een teleurstellende avond. Uit de Europa League maar nu weer op naar de competitie."        

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.