500 nabestaanden willen wrakstukken rampvlucht MH17 zien op vliegbasis Gilze-Rijen

27 februari 2015 om 13:32
nl
Ruim vijfhonderd nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 hebben zich aangemeld om volgende week te komen kijken bij wrakstukken van het toestel op vliegbasis Gilze-Rijen. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid vrijdag bekendgemaakt.
Geschreven door

De nabestaanden krijgen volgende week dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag in groepen een rondleiding. De media mogen op dinsdag naar de wrakstukken komen kijken.
Gecontroleerd, gefotografeerd en gesorteerdDe wrakstukken kwamen in december 2014 aan op de vliegbasis. Daar zijn ze gecontroleerd, gefotografeerd en gesorteerd op belang voor het onderzoek.
De stukken die niet direct in het onderzoek worden gebruikt, liggen in twee opslagruimten. In een hangar waar het onderzoek plaatsvindt, liggen de wrakstukken die het meest relevant zijn voor de zoektocht naar de toedracht van de ramp.
Onderzoek naar inslagpatronen en breukvlakkenEen team van internationale luchtvaartonderzoekers heeft vorige week onderzoek gedaan bij de wrakstukken. Het team heeft onder meer gekeken naar inslagpatronen en onderzoek naar breukvlakken.
De aangekondigde reconstructie zal pas na het internationale onderzoek beginnen.
Het toestel van Malaysia Airlines stortte op 17 juli vorig jaar neer in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Het vliegtuig vloog over oorlogsgebied en is zo goed als zeker uit de lucht geschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.