Veel ongelukken op gevaarlijke Brabantse kruispunten, overzicht van beruchte kruisingen

1 maart 2015 om 14:55
nl
Iedereen weet dat je bij verkeerskruisingen moet oppassen. Daar gebeuren namelijk de meeste verkeersongelukken waarbij mensen in het ziekenhuis terechtkomen. Zaterdag botsten voor de zoveelste keer twee auto's op elkaar op een berucht kruispunt in Rijen en zaterdagnacht werd een fietser geschept in Tilburg.
Geschreven door

Op de kruising van de Schouwburgring en de Bisschop Zwijsenstraat in Tilburg werd rond half drie een fietser geschept door een taxi. De Schouwburgring is een eenrichtingsweg waar maar 50 kilometer per uur gereden mag worden, maar er gebeuren vrij veel ongelukken. ‘Een hopeloos punt’, zegt een verkeersdeskundige. De Lijst Smolders Tilburg pleitte al voor een aanpak van de kruising.
'Zeker tien ongelukken in het afgelopen jaar'Zaterdagmiddag was het raak in Rijen. Op het kruispunt van de Stationsstraat en de Constance Gerlingsstraat in Rijen reden twee auto’s vol op elkaar.
Twee mensen raakten gewond en moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Op die kruising gebeurden er in het afgelopen jaar zeker tien ongelukken, zegt een fotograaf uit Rijen.
Te hard en door roodEen ander gevaarlijk kruispunt is te vinden op de A270 tussen Eindhoven en Helmond. Op een stuk snelweg van iets meer dan zeven kilometer moeten automobilisten vier verschillende maximumsnelheden aanhouden, iets dat verwarrend lijkt te werken.
Resultaat is dat iedereen te hard rijdt. Daarnaast staan er bij de Helmondse wijk Brandevoort wel erg strak afgestelde stoplichten: als het licht bij de een nét op rood springt, springt het licht bij het tegemoetkomende verkeer op groen. Dus het komt vaak voor dat automobilisten veel te hard door rood rijden.
Veel gevaarlijke kruispunten in EindhovenEindhoven ligt vol met kruispunten waar je moet oppassen. Dat bleek ook uit onderzoek van RTL Nieuws. Een beruchte weg is de Geldropseweg, waar op een aantal kruispunten vaak ongelukken gebeuren. Vooral op de kruisingen met de Hugo van der Goeslaan en de Piuslaan vallen veel slachtoffers. In november 2014 was het kruispunt bijvoorbeeld het toneel van een flinke kettingbotsing.
Op de kruising van de Piuslaan en de Sint Bonifaciuslaan overleed een fietser na een aanrijding met een auto en op die kruising van de Piuslaan en de Geldropseweg reden twee auto’s frontaal op elkaar.
Onderzoek: 39 gevaarlijke kruispunten in provincieRTL Nieuws publiceerde in 2013 een kaart met gevaarlijke kruispunten in de provincie. Zij baseerde zich op cijfers van 2009, 2010 en 2011. Daaruit bleek dat Brabant 39 gevaarlijke kruispunten had. Zeven daarvan waren in Eindhoven te vinden, zes in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.