'Ik voelde de pijn weer', Leontien van Moorsel over mislukte werelduurrecordpoging Sarah Storey

BOEKEL - Het lukte Sarah Storey niet, het werelduurrecord afpakken van Leontien Zijlaard-Van Moorsel. De 37-jarige Britse bleef zaterdag steken op een afstand van 45,502 kilometer. De Boekelse ex-wielrenster kwam in 2003 tot 46,065 kilometer. "Dit wil zeggen da ik toch wel een beetje heb kunnen fietsen, heel lang geleden."
Van Moorsel wilde een dag na de mislukte poging van Storey niet spreken van blijdschap. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze míjn record zou aanvallen, omdat de regels inmiddels door de UCI veranderd zijn. Ze mogen nu op een tijdritfiets rijden, dat vind ik appels met peren vergelijken."

'Een van de zwaarste onderdelen'
Ze heeft wel veel respect voor de manier waarop Storey zaterdag diep ging. "Dat zag je tijdens het laatste kwartier en ook toen ze afstapte. Dat afstappen ging bijna niet. Zoveel pijn deed het bij mij destijds ook, realiseerde ik me nu. Je voelt die pijn dan weer. Al doet het volgens mij nog veel meer pijn als je het record niet haalt. Volgens mij is dit een van de zwaarste onderdelen in de wielersport. Ik denk dat dit zaterdag weer bevestigd is."