Ongeregeldheden bij Philips Stadion na afloop van wedstrijd PSV-Ajax, politie te paard grijpt in

EINDHOVEN - Na afloop van de voetbalwedstrijd PSV- Ajax is het zondagavond in Eindhoven onrustig geweest. De politie pakte zes supporters van PSV op. De verdachten, variërend in de leeftijd 15 tot 34 jaar, gooiden stenen naar leden van de ME. Voor de wedstrijd werden ook al zes PSV-supporters aangehouden.

De ongeregeldheden braken uit toen de supporters het stadion verlieten. Tientallen supporters keerden zich tegen een aantal niet-geüniformeerde agenten. De ME voerde daarop charges uit, ook met politie te paard. De supporters gooiden daarop met stenen naar de politie.

Drie ME'ers raakten gewond. Ook de verdachte van 15 jaar raakte gewond toen hij werd gebeten door een politiehond.


Meer aanhoudingen
De politie denkt de komende dagen nog meer mensen aan te houden. Met behulp van videobeelden, waarop het geweld tegen de agenten te zien zou zijn, hoopt de politie de identiteit van andere supporters te achterhalen. De politie zegt de beelden openbaar te maken, als de supporters zich niet melden bij de politie.

Of zich maandagochtend voor negen uur al supporters hadden gemeld op het bureau kon een woordvoerder rond die tijd nog niet zeggen.


Volgens het Eindhovens Dagblad is een vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook zouden enkele jonge kinderen gewond zijn geraakt. Hierover was maandagochtend bij de politie nog niks bekend.  

Mochten onschuldige mensen echter in het gedrang zijn gekomen dan betreurt de politie dit zeer, zo meldt zij in een persbericht. Ook geeft de politie in dit persbericht aan dat ze graag in contact wil komen met eventuele onschuldige slachtoffers.Voor de wedstrijd werden ook al zes PSV-supporters aangehouden. Vijf staken er vuurwerk af, één plakte stickers op een politievoertuig. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten. Vier kregen een boete, de andere twee zijn doorverwezen naar Buro Halt.

Deel dit artikel: