Emile Roemer: 'Provinciale verkiezingen gaan voor 75 procent over landelijk beleid'

2 maart 2015 om 17:52
nl
SP-leider Emile Roemer zegt dat de provinciale verkiezingen voor 75 procent landelijke verkiezingen zijn. "Met deze verkiezingen geven de mensen aan wat ze van het kabinetsbeleid vinden. Dat weet iedereen, daar moeten we niet geheimzinnig over doen." Roemer deed z'n uitspraken in het programma Onder Ons.
Geschreven door

Emile Roemer uit Boxmeer is nu vijf jaar fractievoorzitter van de SP. Hij noemt het 'de mooiste baan die er is', ook al staat z'n sociale leven al die jaren in de ijskast.
"Ik moet inderdaad veel verjaardagsfeestjes missen, maar daar staan heel veel mooie zaken tegenover. Zoals de geweldige verkiezingsuitslag bij de gemeenteraads- en Europese verkiezingen, vorig jaar. Dat waren tot nu toe de beste uitslagen voor de SP ooit."
Veel sympathieSowieso heeft de SP een geweldig kiezerspotentieel, zegt Roemer. "In 2012 stonden we volgens de peilingen op maar liefst 35 zetels. Dat werden er uiteindelijk helaas maar 15. Maar het geeft wel aan dat we op veel sympathie kunnen rekenen."
Roemer zal tijdens de campagne voor de provinciale verkiezingen veel voor het voetlicht treden. "Daar is ook niets mis mee", zegt hij. "Voor het grootste deel, zo'n 75 procent, zijn het landelijke verkiezingen, gaat het over nationale thema's."
"Kiezers geven met hun stem aan wat ze van het beleid van dit kabinet vinden. Het is niet voor niets dat de landelijke kopstukken, Rutte voorop, zich volop in deze verkiezingen mengen. En vergis je niet, via deze verkiezingen wordt ook de samenstelling van de Eerste Kamer bepaald. Kortom, er staat heel veel op het spel".
Belangrijke peilingRoemer wil zich niet uitspreken over z'n toekomst. Daar is hij ook niet echt mee bezig. Voorlopig zal hij doorgaan als fractievoorzitter, met veel plezier. "Ik heb de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan. Je staat continue in de schijnwerpers, moet altijd scherp zijn."
"Dit worden m'n zesde verkiezingen. Het is een belangrijke peiling voor de SP. Ik denk dat onze constructieve manier van oppositie voeren beloond wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.