Sjoerd de Bont, 'Geen familie van Jan de Bont', naar Cannes met film Stoorzender

EINDHOVEN - Het komende filmfestival in Cannes rolt in mei de rode loper uit voor twee jonge, Brabantse filmmakers. Sjoerd de Bont (27) uit Eindhoven mag er zijn korte film 'Stoorzender' laten zien en Jens Rijsdijk (19) uit Roosendaal is er met 'These Dirty Words'.

Beide Brabantse regisseurs danken hun uitnodiging voor het Franse filmfestival aan de prijzen die ze deze week wonnen op het 48 Hour Film festival 'Filmapaaloza' in Hollywood. Jens werd er de jongste winnaar ooit. Sjoerd haalde met zijn film een eervolle vermelding binnen.


'Geen familieband met Jan de Bont'
"Stoorzender gaat over een ruzie om de afstandsbediening", zegt Sjoerd de Bont. "Het is een heel herkenbaar onderwerp." De film is, net als 'These Dirty Words' in 48 uur tijd gemaakt, van script tot uiteindelijke montage.

Net als de bekende cameraman Jan de Bont, komt ook Sjoerd uit Eindhoven. "Maar we zijn geen familie", benadrukt hij.  Aanvankelijk was Sjoerd bakker in Veldhoven, maar een rol in de Omroep Brabantserie Wolfseinde veranderde zijn leven.  "Daarna ben ik alleen maar bezig geweest met filmmaken." Binnenkort wil hij beginnen met de opnamen van zijn eerste lange speelfilm 'Pestkop'. "We zoeken nog een paar geldschieters."

Deel dit artikel: