'Eigenlijk zijn het landelijke verkiezingen', PVV-lijsttrekker Van Hattem niet op verkiezingsposters

EINDHOVEN - De Brabantse PVV-fractie heeft een bijzondere week achter de rug. Afgelopen zondagnacht overleed oud-fractievoorzitter en Statenlid Ronald Dol. De partij heeft de campagne voorlopig opgeschort tot na de uitvaart van Ronald Dol.
Fractievoorzitter Alexander van Hattem sprak vorige week nog met Ronald Dol, die nog op de kieslijst staat. “Hij vroeg mij om maar één doel voor ogen te hebben en dat is meer zetels te halen dan 2011. En daar gaan we ook alles voor doen”, zegt Van Hattem.

De PVV deed in 2011 voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De verkiezingen leverde de partij acht zetels op. “Het gaat ons zeker lukken om meer zetels te halen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Van Hattem.

Wilders is hét gezicht van PVV
De fractievoorzitter ziet de komende provinciale verkiezingen ook als een graadmeter voor de landelijke politieke situatie. Van Hattem: “Eigenlijk zijn het landelijke verkiezingen. Mijn gezicht is op geen enkele verkiezingsposter te zien. Wel dat van Geert Wilders. Hij is het gezicht van de PVV.”

De partij wil dat de subsidie aan moslimorganisaties wordt stopgezet. “Bijvoorbeeld de subsidie voor het islamitische verpleeghuis in Boxtel moet worden stopgezet”, zegt Van Hattem. “De islam is een politieke ideologie, daar mag geen cent subsidie naartoe gaan.”

'Het is de wereld op z'n kop'
De PVV wil ook een einde maken aan de eindeloze klachtenprocedures in de provincie. Van Hattem: “De provincie subsidieert bijvoorbeeld de BMF. De organisatie dwarsboomt met allerlei klachtenprocedures vervolgens de provincie. Het gaat ten koste van de economie. Het is de wereld op z’n kop. Stoppen met die flauwekul.”

De gehele radio-uitzending met Jan Heijman is terug te luisteren via Uitzending Gemist. De komende weken zijn alle lijsttrekkers van de Brabantse partijen te gast bij Omroep Brabant Radio. Iedere avond tussen zes en zeven uur, met presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld.