Weer een steen door de ruit bij PVV'er Jake Owen Raats uit Etten Leur

ETTEN-LEUR - De 20-jarige Jake Owen Raats uit Etten-Leur heeft zichzelf kandidaat gesteld namens de PVV voor de Provinciale Staten, maar dat blijkt niet zonder risico te zijn. Zijn huis is in twee weken tijd meerdere keren bekogeld met stenen en stokken. De laatste keer was vrijdagmiddag om vier uur. "Ik zag drie jongens al fietsend een steen gooien." Er zit een flink gat in het raam.
De politie is er al bij geweest volgens de jonge PVV'er, maar het vandalisme lijkt niet te stoppen.

'Sinds posters er hangen, is het mis'
"Het gebeurde al een keer in juli en in januari. Sinds de posters van de PVV voor de ramen hangen is het helemaal mis. Vorige week zijn er twee keer stenen tegenaan gegooid en afgelopen dinsdag en donderdag ook. Toen raakten de ramen flink beschadigd."

Jake heeft de eerste keer meteen aangifte bij de politie gedaan. Daarna heeft hij nog twee meldingen gedaan. "Veel meer dan de aangifte opnemen, konden ze niet doen. Toen het gisteren weer gebeurde, kwam de politie meteen langs. Ze gaan een analyse maken, om te kijken wat ze er verder aan kunnen doen", zo zegt de PVV'er.Met een knuppel achteraan gerend
Jake Owen schrok de eerste keer in juli wel heel erg, maar is niet bang meer. "Gisteren ben ik er met een houten tafelpoot achteraan gerend. Ik ben er helemaal klaar mee. Ik heb ze helaas niet gezien. Ik kan niet zo hard rennen door een operatie die ik onlangs heb gehad."

De jonge politicus woont nog thuis en zijn moeder is er niet erg blij mee, zegt hij. Ze is er boos over, maar niet bang volgens Jake Owen. "Het is gewoon verschrikkelijk dat het gebeurt. We leven hier toch niet in Iran? Daar verwacht je dat de politiek niet vrij is, hier niet. Maar in Zeeland en Friesland waren er ook al soortgelijke incidenten", zegt Jake Owen.'Ik geloof alleen maar meer in mijn strijd'
Den Haag mag zich er van de twintigjarige best eens druk over maken. In ieder geval stopt Jake Owen niet met zijn politieke carrière. "Hoe vaker het gebeurt, hoe meer ik ga geloven in mijn strijd. Ik ben niet bang, ik ben boos."Jake Owen Raats was op zijn negentiende al raadslid in in Etten-Leur. Hij kwam eerder ook in het nieuws, omdat er op een avond iemand met een horrormasker voor het raam van zijn huis stond. Hij belde de politie, maar later bleek het om een grap van zijn oudste broer te gaan.