Zeldzame oehoes gespot in Volkel

11 maart 2015 om 23:57
nl
Martien van Dooren van de vogelwacht in Uden deed woensdagmiddag in Volkel tijdens een wandeling in de buurt van Billy Bird Park een bijzondere ontdekking: hij zag een oehoe. Niet veel later ontdekte hij met anderen een tweede exemplaar van de zeldzame vogel.
Geschreven door

Vier jongens wezen hem op de grote roofvogel in een van de bomen aan de rand van een recreatieplas. Van Dooren dacht even dat het om een buizerd ging, maar zag al snel dat het een oehoe was.
KoppeltjeDe vogel is in Brabant in het wild zeldzaam. Soms wordt er wel eens een gespot, maar dan gaat het vaak om een ontsnapte vogel. Verschillende vogelliefhebbers kwamen kijken naar de ontdekking van Van Dooren. Al snel zagen de vogelkenners een tweede oehoe zitten. Vermoedelijk gaat het dus om een koppeltje.
De oehoe is een beschermde vogel die enkele jaren terug vermoedelijk vanuit Duitsland zich in Nederland heeft gevestigd. Er zijn broedparen bekend in Gelderland en Zuid-Limburg, maar ze worden dus ook op andere plekken in het land gespot. De grote uilensoort heeft een spanwijdte van ongeveer twee meter en daarmee is het de grootste uil die in Nederland voorkomt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.