Familiedrama Etten-Leur: vader schoot dochter (9) en stiefzoon (20) dood en pleegde daarna zelfmoord

12 maart 2015 om 13:50 • Aangepast 21 november 2020 om 19:34
nl
De politie heeft de toedracht vastgesteld van het gezinsdrama in Etten-Leur van afgelopen zaterdag. Uit onderzoek is gebleken dat de 41-jarige Nekati Çelik zijn 20-jarige stiefzoon Jerfi en 9-jarige dochter Melda heeft doodgeschoten en daarna zelfmoord heeft gepleegd.
Profielfoto van
Geschreven door

De moeder van de twee kinderen heeft geen rol gespeeld in het drama. Zij lag in scheiding met Çelik en was niet in de woning aanwezig.
AlarmDe politie werd zaterdag gealarmeerd door een bekende van Çelik. Hij had rond kwart over vijf ’s ochtends een sms gekregen van de 41-jarige man, maar zag dat bericht pas uren later. Uit de sms was af te lezen dat Çelik zelfmoord zou plegen.
De vriend stond voor het huis van Çelik aan de Landmanweg in Etten-Leur toen hij de politie waarschuwde. Hij werd nog ongeruster toen niemand de deur opende. Ook op zijn telefoontjes werd niet gereageerd. Toegesnelde agenten zijn daarop de woning binnengevallen. Daar vonden ze de drie lichamen.
SectieAfgelopen maandag werd er sectie op de drie slachtoffers verricht. Volgens de politie zijn de lichamen inmiddels vrijgegeven en beschikbaar gesteld aan de nabestaanden.

Wachten op privacy instellingen...

Problemen bekendPolitie en Bureau Jeugdzorg wisten al langer van de problemen in het Turkse gezin. In 2013 is er contact geweest met het gezin. Volgens regiodirecteur Kees Swaanen was dat naar aanleiding van een melding van huiselijk geweld. "Onze bevindingen waren toen dat er geen aanleiding was voor verder contact of ingrijpen door Bureau Jeugdzorg", zei Swaanen maandag tegen Omroep Brabant.
Op de basisschool van dochter Melda brandde afgelopen maandag in elk klaslokaal een kaarsje. Ook werd er een stilteruimte ingericht. "Hier zijn geen woorden voor", zei directeur Maas van Beek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.