18 jaar cel voor gewelddadige moord Saga Backman: 'Sander V. vermoordde zijn ex op gruwelijke wijze'

16 maart 2015 om 15:07 • Aangepast 21 november 2020 om 19:33
nl
De 23-jarige Sander V. is maandagmiddag veroordeeld tot achttien jaar cel vanwege de moord op Saga Backman. De 19-jarige Saga werd in september 2013 neergestoken in Den Bosch. Sander V., haar ex-vriend, zou Saga om het leven hebben gebracht met tenminste acht messteken.
Profielfoto van
Geschreven door

Tegen Sander V. werd twee weken geleden twintig jaar cel geëist, een forse eis. Volgens justitie moet de man heel lang uit de samenleving worden gehaald omdat hij gevaarlijk is. Bovendien zou hij géén spijt hebben betuigd en heeft hij weinig verklaard.
Volgens de rechter in Den Bosch is Sander V. volledig toerekeningsvatbaar. Daarom wordt geen TBS opgelegd. Sander V. moet aan de nabestaanden ruim 8000 euro schadevergoeding betalen.

Wachten op privacy instellingen...

Gruwelijk verhaalOpvallend is dat Sander V. tijdens de gehele rechtszaak de naam van zijn ex-vriendin niet wil noemen. Van Saga en Sander was bekend dat er al eerder problemen waren. Saga had hun relatie beëindigd maar Sander kon dit niet verkroppen.
Na het einde van hun relatie stuurde de man bedreigende sms-berichten aan zijn ex. Een maand voor haar dood deed de studente zelf aangifte bij de politie. Met de aangifte werd niks gedaan.
Met mes in de treinSander V. nam op 10 september 2013 vanuit zijn woonplaats Utrecht de eerste trein naar Den Bosch. Hij wachtte zijn negentienjarige ex daar op bij haar huis en viel haar aan met een mes.
De van oorsprong Zweedse Saga werd in een brandgang aan de Leonardus van Veghelstraat om het leven gebracht met zeker acht messteken. Omdat getuigen haar ex-vriend Sander V. hadden herkend, werd hij kort na het drama gearresteerd.

Wachten op privacy instellingen...

'Ik heb het niet gedaan' Sander V. heeft altijd ontkend dat hij Saga heeft vermoord. Op het achtergelaten mes werd zijn DNA aangetroffen. Er werd bovendien bloed van de jonge vrouw op zijn schoenen en horloge gevonden.
Volgens de advocaat van de verdachte heeft zijn cliënt een gebrekkige ontwikkeling. Bovendien zou er weinig bewijs zijn. Zijn advocaat wil vrijspraak.
Veel schade voor familieHet is een gruwelijk drama dat veel gevolgen heeft voor de familie van het slachtoffer. Zo heeft haar zus psychische schade opgelopen door het voorval.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.