NAC Breda moet zaterdagavond winnen van Go Ahead Eagles: 'Alles is geoorloofd'

13 maart 2015 om 15:18
nl
NAC moet zaterdagavond in eigen stadion winnen van Go Ahead Eagles wil het de nacompetitie nog ontlopen. De Bredase ploeg staat voorlaatste op de ranglijst en vecht tegen degradatie. Met vier punten meer staat Go Ahead Eagles op de veilige vijftiende plaats. "We moeten niet zeiken en gewoon winnen."
Geschreven door

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is een laatste strohalm voor NAC. Bij verlies kan de ploeg zich vrijwel zeker op gaan maken voor de nacompetitie. Alles zal daarom uit de kast getrokken worden. "Ik vind sowieso dat alles geoorloofd is in het voetbal om resultaat te behalen", zegt NAC-middenvelder Gill Swerts. "De drie punten zijn het allerbelangrijkste."  
Drang naar vorenMaar NAC moet van trainer Maaskant wel binnen de lijntjes kleuren en niet als een kip zonder kop gaan aanvallen. "Niet alles is geoorloofd", zegt de coach. "Maar wel veel. Je moet wel dingen met je verstand blijven doen."
"Om zomaar in het mes te lopen van een counterend Go Ahead Eagles heeft ook geen zin", vervolgt Maaskant. "We weten wat ons te doen staat, we weten dat we moeten winnen om de aansluiting te houden. Dat houdt ook in dat je geen goals tegen moet krijgen. Maar er zal wel degelijk een enorme drang naar voren moeten zijn om goals te maken."
DrukHet NAC-stadion is al nagenoeg uitverkocht voor de kraker in de onderste regionen van de eredivisie. De druk zal hoog zijn. "Het is een wedstrijd met grote belangen", onderstreept Robert Maaskant. "Ik denk dat er veel spanning op de wedstrijd zal staan. Ook aan de kant van Go Ahead Eagles. Iedereen weet waar het om gaat."
'Niet zeiken, gewoon winnen'Omdat centrale verdediger Menno Koch afgelopen weekend ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie en linksback Kenny van der Weg tegen een schorsing aan liep, moet Maaskant een beetje puzzelen inzake de opstelling van zijn team. Geen heel lastige opgave overigens. "Drost speelt voor Koch en Amieux voor Van der Weg."
Henrico Drost staat na vier maanden blessureleed voor het eerst weer in de basis. De centrale verdediger speelde al wel drie duels mee met Jong NAC. "Het tempo in het eerste ligt wel wat hoger dan in het tweede", zegt Drost over zijn fitheid. "Dan maar zeventig minuten volle bak en iemand op de bank die het over kan nemen. Nee, we moeten niet zeiken en gewoon winnen. Punt!"


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.