Video

Uniek: kerngezonde tweelingveulens geboren in Udenhout

14 maart 2015 om 20:04
nl
In de paardenwei van Ad en Corrie van Hal in Udenhout gebeurde zaterdagochtend een wondertje: twee veulentjes zagen daar het levenslicht. Nog meer bijzonder is dat de tweeling gezond ter wereld kwam. In 98% van de gevallen overlijdt een van de veulentjes na de geboorte. Maar dat lot bleef de twee nog naamloze veulentjes bespaard.
Geschreven door

Voor de geboorte van de veulentjes leek nog niets te wijzen op een tweeling. "Dat was allemaal niet te zien op de scans, dus de verrassing van de tweeling was groot", zegt Corrie van Hal.
KerngezondVlak na de geboorte ging het al vrij goed met de veulentjes. "Ze drinken al zelf, dus ze doen het prima." En dat is vrij bijzonder in de paardenwereld, waar tweelingen vaak een kleine kans op overleven hebben.
Het hengstveulen en het merrieveulen hebben nog geen naam. Volgens de regels van het fokprogramma moeten de veulens die dit jaar worden geboren, de beginletter K hebben. Die letter staat vast, maar de naam nog niet.
"Kijkers van Omroep Brabant mogen ook meedenken", nodigt Van Hal uit. Wie de bijzondere tweeling een bijzondere naam wil meegeven, mag de suggestie mailen naar [email protected].
OudendijkVorige zomer werden in Oudendijk ook twee veulentjes geboren. Een tweeling, ook kerngezond en ook in dit geval was niet van tevoren te zien dat het ging om een tweeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.