Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marco van der Wel: ‘Boeren met megastallen zijn geen boeren’

EINDHOVEN - Lijsttrekker Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren is hoopvol gestemd voor de Provinciale Statenverkiezingen van aanstaande woensdag. ”We verwachten zeker meer stemmen dan zes jaar geleden. We mikken op twee zetels”, zegt de Rijsbergenaar maandag op Omroep Brabant Radio.

Volgens Van der Wel heeft de Partij voor de Dieren de afgelopen jaren in de Provinciale Staten flink aan de weg getimmerd.

“We hebben echt wat bereikt met onze moties, pok als ze niet werden aangenomen. Het leverde niet ons niet alleen veel publiciteit op. De Partij voor de Dieren heeft andere partijen gedwongen om kleur te bekennen. En die partijen bleken dan uiteindelijk niet zo diervriendelijk.”

Alleen geld verdienen
Het kon natuurlijk niet uitblijven, ook megastallen kwamen ter sprake tijdens de uitzending. De mening van Van der Wel is klip en klaar. “Boeren met megastallen en de categorie boeren daaronder zijn geen echte boeren. Ze denken alleen aan geld verdienen. Hun stallen zorgen voor veel stank. Aan het welzijn van de dieren wordt niet gedacht.”

Geen ruit om Eindhoven
De Partij voor de Dieren is een felle tegenstander van de ruit om Eindhoven. Van der Wel: “De ruit moet er niet komen, want het is gewoon niet nodig. Ik vind het arrogant van het CDA en de VVD om er toch mee door te willen gaan.”

Vervolgens haalt hij uit naar beide partijen. “De CDA-gedeputeerde zegt dat als je een weg door een natuurgebied aanlegt je er optimaal van kunt genieten. De VVD zegt dat als je een weg door een natuurgebied legt, dan heb je twee natuurgebieden. Hoe serieus moet je dit nemen.”

De gehele radio-uitzending met Marco van der Wel is terug te luisteren via uitzending gemist. In aanloop naar de verkiezingen zijn alle lijsttrekkers van de Brabantse partijen te gast bij Omroep Brabant Radio. Iedere avond tussen 18 en 19 uur, met presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld.
Deel dit artikel: