‘K-k-kampioenen!’, PSV-fans oefenen vieren van landstitel op Stadhuisplein in Eindhoven

EINDHOVEN - Zeven jaar geleden zong een uitzinnige menigte van PSV-supporters voor het laatst ‘K-k-kampioenen, dit is de Eindhoven stijl’ of ‘Eens per jaar wordt PSV kampioen’ op het Stadhuisplein. Lang geleden, dus besloot een aantal fans om het naderende kampioenschap van PSV alvast te oefenen. Het leverde hilarische beelden op.Stadhuisplein in extase
Supporters die gewapend met vlaggen in lantaarnpalen klimmen, het dak van de parkeergarage op het Stadhuisplein vol met fans, fakkels, kartonnen kampioensschalen: we kunnen ons de beelden van de laatste kampioenschappen van PSV nog wel voor de geest halen.

Het Stadhuisplein in extase. Dat moet ook dit jaar het doel zijn. PSV dendert in sneltreinvaart richting de 22e landstitel. Reden genoeg voor een paar fanatiekelingen om alvast te oefenen hoe je ook alweer een landstitel viert.

Explosie aan reacties
"We kwamen spontaan op dit idee toen we een keer bij elkaar zaten", vertelt Ruud van Rens uit Valkenswaard. Hij maakte de video samen met een paar vrienden. Geen rare reacties of scheve blikken toen ze de video opnamen, maar louter positieve reacties. "Voorbijgangers liepen glimlachend voorbij. Een stadswacht kwam ons nog vertellen dat we eigenlijk niet met die fakkels op het plein mochten staan, maar hij zag het door de vingers omdat de video voor een 'goed doel' was."

Het gaat inmiddels hard met de video. "Dat gaat helemaal nergens over. De laatste dagen is de video heel vaak bekeken en verschillende websites en Facebookpagina's hebben de video gedeeld. Erg leuk dat de video als een lopend vuurtje gaat", vertelt Van Rens.

Tatoeage en eventpagina's
Kampioenskoorts dus in Eindhoven. De eerste kampioenstattoo is al gezet. Op Facebook schieten de eventpagina’s voor het kampioenschap als paddenstoelen uit de grond. Eindhoven is klaar voor de landstitel.


Deel dit artikel: