Video

Belgische talenten dromen van een toekomst bij PSV: 'Ik ga nooit naar Ajax, dat is verraad'

18 maart 2015 om 01:13
nl
Een kleine klassieker in Schijndel, op een doorsnee dinsdagavond. België onder zeventien tegen de leeftijdsgenoten uit Nederland. Opvallend: geen enkel talent van een Brabantse club bij Oranje, wel drie PSV'ers bij de Belgen.
Geschreven door

Ruim 1100 mensen streken neer in het Brabantse plaatsje, want het ging wel degelijk ergens om. Een plek op het EK in Bulgarije, daarvoor knokten de twee ploegen. Eindstand werd 0-0, dus is België door en moet Nederland hopen dat het als beste nummer twee meegaat naar het EK.
Zwakke lichtingDe wedstrijd vindt plaats in Brabant, maar verder blijft de input beperkt. Slechts drie Belgen spelen bij PSV, geen enkele Brabantse club uit de eredivisie levert spelers. "Deze lichting van PSV is iets minder", zegt bondscoach Maarten Stekelenburg. "Ze hebben ook iets meer buitenlanders in de B1, waaronder die drie Belgen."
Die drie Belgen, dat zijn Lennerd Daneels, Dante Rigo en Matthias Verreth. Talentvolle jongens, die gelukkig zijn in Nederland. "Het is niet meer het buitenland voor mij. Ik ga er ook naar school, dus ik voel me echt thuis bij PSV", zegt Daneels.
Nieuwe MertensDromen zijn er ook. "Ik hoop de nieuwe Dries Mertens te worden", zegt Verreth. En Daneels: "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om het te maken, en het doorzettingsvermogen. Het zou prachtig zijn als wij met drie Belgen het eerste halen."
Want bang dat Lennerd Daneels net als Riechedly Bazoer naar Ajax vertrekt hoeven de fans niet te zijn. "Ik zou dat nooit doen. Dat kan gewoon niet vind ik. Dat is verraad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.