Nog drie man opgepakt na voetbalrellen na PSV - Ajax

EINDHOVEN - De politie heeft woensdagmorgen drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen na de wedstrijd PSV - Ajax op zondagavond 1 maart. De verdachten zijn een 51-jarige man uit Veldhoven, een 28-jarige man uit Son en Breugel en een 34-jarige man uit Geldrop.

De man uit Geldrop heeft zichzelf gemeld nadat hij door de politie was gebeld dat hij zich moest komen melden. De andere twee werden thuis aangehouden.

De politie denkt dat ze de komende tijd nog meer mensen aan gaat houden. Bij de rellen werden er al zes mensen opgepakt.


Stadionverbod en geen kampioensfeest
De verdachten krijgen een stadionverbod opgelegd en ze mogen niet bij een eventueel PSV-kampioensschapsfeest zijn. Als het onderzoek klaar is moeten de verdachten voor de rechter komen.

De recherche is bijna klaar met het analyseren van de videobeelden. De politie herkende meerdere mensen die de orde verstoorden en geweld pleegden. PSV verloor de wedstrijd met 1-3.


Politie wil beelden openbaar maken
Er wordt nog overwogen of er videobeelden openbaar worden gemaakt. De politie wil dat bijvoorbeeld doen als verdachten die goed te zien zijn niet herkend worden of zich niet melden.

De afbeeldingen worden dan bekend gemaakt via programma’s als Bureau Brabant.

Acht agenten in burger aangevallen
Een grote groep agressieve PSV-aanhangers zocht tegen het einde van de wedstrijd buiten het stadion de confrontatie met de politie. Ze vielen acht agenten in burger aan.

De ME en bereden politie werden ingezet om de groep uiteen te drijven. De ME werd bekogeld met stenen en vuurwerk.
Meer over dit onderwerp:
aanhoudingen rellen psv ajax voetbalrellen
Deel dit artikel: