Booming Brabant: over 'scorebordjournalistiek' en een pop-up restaurant

EINDHOVEN - Woensdag waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Tijd voor Booming Brabant om donderdag om 17.55 uur de balans op te maken. Wacht Brabant een politieke aardverschuiving of gaan we op de oude voet verder? De kiezer heeft gesproken, nu is het de beurt aan Booming Brabant.

De elfde aflevering van Booming Brabant is voor het grootse deel gewijd aan de verkiezingen. Te gast zijn Michiel van Campen, directeur van de Brabants-Zeeuwse Christelijke Werkgeversvereniging, en Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie van de Tilburg University. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de Brabantse economie en werkgelegenheid? Wat zou er de komende vier jaar moeten veranderen?
 
Scoreborden
Kun jij ook zo genieten van een sportwedstrijd? Maar waar zouden we zijn zonder scoreborden? Het bedrijf Anatec uit Eersel houdt voor veel sportliefhebbers de score bij.
 
Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: pop-up restaurants. Daniëlle van Houtum, student van NHTV Breda, bedacht een wel heel bijzonder pop-up restaurant met als doel het hergebruiken van materialen. Gasten doneren vooraf hun oude spullen en krijgen in ruil daarvoor korting op hun diner. Dat ruimt nog eens 'lekker' op!
 
Deze week heeft Booming Brabant een primeur. Florentine Ouborg, de dochter van ..., is deze week voor het eerst compagnon van presentatrice Anne-Marie Fokkens. De commercieel directeur bij Princess Sportsgear & Traveller laat ongetwijfeld haar eigen licht schijnen op de onderwerpen in Booming Brabant.
Deel dit artikel: