'PSV-huurling Karim Rekik kan op nieuw contract Manchester City rekenen'

EINDHOVEN - Manchester City wil het contract van verdediger Karim Rekik verlengen. De voetballer, die momenteel op huurbasis voor PSV speelt, heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2016 in Engeland. "Die willen ze graag verlengen om me vervolgens weer elders te stallen", aldus Rekik in FC Onder Ons.

De voetballer was vrijdag te gast in het voetbalpraatprogramma van Omroep Brabant. Rekik kon daarin niet aangeven of hij ook volgend seizoen voor PSV speelt. "Daar is nog geen beslissing over genomen." Het liefste speelt de verdediger volgend seizoen bij een club die Champions League speelt.

PSV is hard op weg om dat te bereiken. "Hoe mijn toekomst eruit ziet heeft met verschillende partijen te maken", aldus Rekik. "Daar heeft City een belangrijke rol in en ikzelf natuurlijk ook."

'Nog jaar eredivisie is geen straf'
Journalist Sjoerd Mossou, die als analist aan tafel zat, adviseerde de verdediger om ook volgend seizoen voor de club uit Eindhoven uit te komen. "Pas als je in de eredivisie onbetwist de beste bent, maak je een goede kans om in het buitenland te slagen."

Rekik noemde het zeker geen straf om nog een jaar voor PSV te spelen. "Maar daar moeten we het nog over hebben."

FC Onder Ons, met beide heren aan tafel bij presentator Paul Post, is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV.
Deel dit artikel: