Sport zaterdag: Geen podiumplaats Yuri van Gelder bij Challenge Cup, Benito van de Pas uitgeschakeld

21 maart 2015 om 22:37
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag onder andere aandacht voor de turners Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes en golfer Maarten Lafeber.
Geschreven door

Eenvoudige zege Kozakken BoysKozakken Boys boekte in de topklasse van het zaterdagvoetbal een eenvoudige zege op Sparta Nijkerk. De ploeg uit Werkendam won met 4-0. De eerste drie treffers vielen in het kwartier van de wedstrijd. Berry Powel, Mohammed Hammouti en Rowin van Zaanen waren succesvol. Na de rust kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen. Het bleef echter bij een doelpunt van opnieuw Rowin van Zaanen, 4-0. Kozakken Boys blijft koploper met vijf punten voorsprong op Spakenburg dat gelijkspeelde tegen HSV Hoek.
Wammes naar finale sprongJeffrey Wammes heeft zich tijdens de 39e 'Turnier der Meister' in het Duitse Cottbus geplaatst voor de finale op het onderdeel sprong. De turner van Flik-Flak in Den Bosch kwam vrijdag tot een score van 14,475. Hij mocht daarmee als zevende door. Op rek kwam Wammes net tekort voor een finaleplaats. Hij eindigde op dat onderdeel met een score van 14,275 als tiende. Yuri van Gelder plaatste zich voor de ringfinale met een score van 15,275.
Slechte start Lafeber op MadeiraMaarten Lafeber is slecht gestart aan het Madeira open-golftoernooi. De Eindhovenaar ging vrijdag rond in 75 slagen. Daarmee bezet hij de 103e plaats in het klassement.  Het toernooi begon donderdag, maar vanwege het slechte weer kon de openingsronde pas op vrijdag helemaal worden afgewerkt.
Scheffers halve finalistMaikel Scheffers heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Pensacola Open. De rolstoeltennisser uit Dorst was vrijdag in twee sets te sterk voor de Zuid-Afrikaan Evans Maripa. In de halve eindstrijd moet Scheffers het zaterdag opnemen tegen de als vijfde geplaatste Zweed Stefan Olsson.
The Dukes moeizaam langs RC 't GooiThe Dukes uit Den Bosch won zaterdagmiddag van het lager geklasseerde RC 't Gooi met 26-18. Binnen vijf minuten kwamen de Bossche rugbyers op achterstand, maar in de tweede helft vochten ze zich knap terug.
Geen podiumplaats Yuri van GelderTurner Yuri van Gelder uit Waalwijk is zaterdag bij de Challenge Cup in het Duitse Cottbus als zesde geëindigd. De voormalig wereldkampioen haalde een score van 15,275 en kwam daarmee niet in aanmerking voor een podiumplaats.
Klaasen en Van Gerwen door op GibraltarBredanaar Jelle Klaasen en Michael van Gerwen uit Gemonde hebben de derde ronde bereikt van het Gibraltar Darts Trophy-toernooi. Klaasen klopte de Noord-Ier Brendan Dolan met 6-2, van Gerwen was met 6-5 nipt te sterk voor de Engelsman Kevin Painter. Tilburger Benito van de Pas werd zaterdagavond uitgeschakeld. Hij verloor met 6-4 van de Australiër Simon Whitlock. In de eerste ronde maakte hij nog indruk met een zege op de Engelse topper Wes Newton.
Tachos verliest van Volendam: 25-29De handballers van Tachos hebben zaterdagavond in een boeiende wedstrijd verloren van Volendam met 25-29. Kevin Okkers was met acht treffers de topscorer van de Waalwijkse ploeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.