'Doodgeschopte vrouw Kabul was onschuldig', neef uit Bergen op Zoom vraagt om hulp

KABUL - De vrouw die donderdag in het Afghaanse Kabul werd doodgeschopt en -geslagen was onschuldig. Dat zegt een belangrijke rechercheur, meldt De Telegraaf. De vrouw werd beschuldigd van het verbranden van de Koran. Ondertussen doet de in Bergen op Zoom wonende neef van het slachtoffer een oproep aan de Nederlandse regering om zijn familie te helpen vluchten.
Generaal Mohammed Zahir laat in De Telegraaf weten dat hij na het doornemen van alle papieren geen bewijs heeft gevonden voor de bewering dat de 27-jarige Farkhunda de Koran verbrandde. Farkhunda zou godsdienstlerares zijn geweest en helemaal niet geestesziek, zoals eerder werd beweerd.

Dertien mensen, onder wie acht agenten, zijn aangehouden voor de moord op de vrouw. De vrouw is zondag onder grote belangstelling begraven.

Opvang familie
De Bergse Sociaal Democraten (BSD) sprongen zaterdag in de bres voor de familie van Farkhunda. De BSD riep de Tweede Kamer op de Nederlandse ambassade in Kabul open te stellen voor opvang van de familie van het slachtoffer.

In BN DeStem roept ook de neef van Farkhunda, Saleh Rozbeh, de Nederlandse overheid op zijn familie te helpen vluchten. Hij doet ook een beroep op de Duitse overheid, omdat Farkhunda's vader tolk is geweest voor Duitse militairen in Kabul.