Ramen besmeurd met mayonaise en satésaus tijdens actie tegen transporteur Farm Trans in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Boze vrachtwagenchauffeurs hebben zondagmiddag het kantoor van transporteur Farm Trans besmeurd met friet, mayonaise en satésaus. Volgens vakbond FNV Transport en Logistiek houdt het bedrijf zich niet aan de cao en buit het Poolse chauffeurs uit.
De Poolse chauffeurs vervoeren voor Farm Trans de zogenaamde Farm Frites. FNV sprak de vervoerder al eerder aan op het niet naleven van de cao, maar Farm Trans nam niet de moeite daarop te reageren.

Patatje oorlog op de ruit
Gewapend met kilo's Farm Frites, mayonaise en satésaus gingen tientallen FNV-leden naar het bedrijf. Daar besmeurden ze alle ruiten met het patatje oorlog. Tussen alle viezigheid werd een dagvaarding geplakt.


Vakbond FNV heeft Farm Trans meerdere keren gewaarschuwd de cao na te leven. Wanneer er ook deze keer niet geluisterd wordt, spant FNV binnen een paar dagen een kort geding aan om schadevergoeding te eisen.


Recht op 2000 euro bruto per maand
Volgens FNV krijgen de Poolse werknemers salarissen van 400 tot 500 euro per maand, ongeacht het gewerkte aantal uren. Terwijl ze in Nederland recht hebben op 2000 euro bruto, plus een vergoeding van de overuren.